GASTSPREKER UCLL BIJ LUCERNA 

In het kader van de begeleiding van leerlingen bij de juiste studiekeuze nodigt Lucernacollege Houthalen graag bevoegde gastsprekers uit. Zo sprak de heer Marc Vandewalle, Algemeen Directeur van UCLL in de filmzaal de derdegraads studenten toe.  UCLL staat voor University College Leuven Limburg en verbindt 2 regio’s met campussen in Diepenbeek, Genk, Hasselt, Diest en Leuven. 14.000 studenten kunnen er terecht voor opleidingsgebieden als Gezondheidszorg, Welzijn, Technologie, Management en Lerarenopleiding , en dit op de niveaus van Bachelor en Master. Als baseline hanteert UCLL ‘Hogeschool van de Moving Minds’, waarbij men zich richt op een maatschappij die alsmaar meer onvoorspelbaar, onzeker, complex en dubbelzinnig wordt. Dat vraagt om een flexibele visie en projectmatig denken. Zo onderzoekt en ondersteunt UCLL o.m. de KMO’s, vluchtelingen en zelfs de groene energie en voedingsgewoonten op Pukkelpop.  Kritische zin, creativiteit en probleemoplossend denken zijn daarbij de sleutelvaardigheden voor de toekomst. Via het studievoorbeeld van zijn eigen dochter illustreerde dhr. Vandewalle ook het belang van ‘je goed te voelen’ bij je studie. Naar jezelf kijken is soms belangrijker dan je punten in het secundair onderwijs. De leerlingen stelden ten slotte enkele pertinente vragen over studeren in het buitenland, BANABA’s en vrijwilligerswerk, die vakkundig beantwoord werden. Een leerzame lezing voor de leerlingen in hun traject van de studiekeuze.