LUCERNA SPELLS LONDON

Naar goede jaarlijkse gewoonte bezochten de vierdejaarsleerlingen van Lucernacollege Houthalen de prachtmetropool London. Vanuit Hasselt treinden ze naar Brussel-Zuid om daar de Eurostar te nemen naar St Pancras Station. Onze gezellige jeugdherberg YHA lag daar net tegenover, zodat we meteen onze bagage konden droppen. Met de underground spoorden we naar de South Bank voor een river cruise. Eerst de lunchpakketten aanspreken in het South Bank Centre.  Frisjes op de Thames, maar we werden beloond met prachtige panorama’s van de Houses (Big Ben ging jammer genoeg schuil achter een stelling voor restauratiewerken), het OXO-gebouw, Tate Modern, Shakespeare’s Globe Theatre, St Paul’s Cathedral, de Tower en de hypermoderne skyline met de City Hall, The Sharf, The Walkie Talkie… Even later konden we nog veel verder kijken in de ruime hub van het London Eye, het grootste ‘Ferris Wheel’ ter wereld, op een hoogte van maar liefst 135m. Toplocatie voor selfies en andere snapshots of boomerangs (specialiteit van Mevr. Gözet). Geschiedenisles of griezelen, het kon allebei in The London Dungeon, waar 2 rides en vele tableaus ons wachtten. Henry VIII, The Gunpowder Plot van Guy Hawkes, de Great Fire van 1666, The Demon Barber of Fleet Street, Jack The Ripper en nog meer van dat fraais. De val van 11 meter waarbij we ‘onthoofd’ werden, zorgde voor de nodige adrenaline. Daarna tijd voor het betere stapwerk. De Westminster Bridge over naar de Houses of Parliament en Westminster Abbey, Parliament Street door naar Downing Street 10 (Theresa niet gezien) en Trafalgar Square met Nelson’s Column. Rammelende magen leidden ons naar Piccadilly Circus. Hier kregen de leerlingen vrije tijd om te shoppen in Oxford Street en regent Street en een hapje te eten in en om Leicester Square. Daarna met de Tube naar onze hostel. Na een continentaal en toch stevig ontbijt verwenden we de Harry Potterfans met een stop op platform 9 3/4 in King’s Cross Station. Seh Sayin toonde zich daarbij een ware tovenaarsleerling en de meisjes veroverden de souvenirwinkel.  Op naar de Tower voor een lange wandeling over the South Bank met Tower Bridge, de City Hall (de ‘koplamp’ van Norman Foster), Soutwark Cathedral, Borough Market (volgend jaar terugkeren voor alle delicatessen, M. Schillaci!), de Golden Hynde (een replica van het zeilschip waarmee Sir Francis Drake rond de wereld zeilde- de meisjes herkenden dit uit de lessen van M.Boonen), Clink Prison Museum en de Millennium Bridge over naar St Paul’s Cathedral. Met de metro naar Covent Garden met z’n gezellige eettentjes en straatartiesten. In de ondergrondse wilden M.Schillaci en M.Simons even hun testosteron testen door de 193 treden van een metrotrap te verkiezen boven de lift. Ze eindigden respectievelijk eerste en tweede voor de leerlingen. Yeah!  Opnieuw diende een hongertje zich aan. De leerlingen splitsten zich in 2 groepen: shoppers en soccer fans. Met deze laatsten bezochten M.Schillaci, M.Simons en de jongens Stamford Bridge, het mythische stadion van Chelsea Football Club.  Enes poseerde trots met de Champions League Cup, M.Schillaci bij de foto van technisch talent Gianfranco Zola. In de winkel kon je truitjes kopen van Eden Hazard en ook Thibaut Courtois was alomtegenwoordig. Alweer tijd om onze bagage op te pikken in het hostel en de Eurostar te bezetten. Het was weer een prachtige trip geweest met zo goed als geen regen, wel fris al viel er thuis in België ondertussen 1 legendarische centimeter sneeuw. We hadden gereisd door het verleden, het heden en de toekomst, onvergetelijke herinneringen aangemaakt voor later en eeuwige vriendschappen gesmeed. Duizendmaal dank aan M.Schillaci voor de puike organistie, Mevr. Gözet voor de enthousiaste begeleiding en vooral alle leerlingen voor hun inzet en interesse. London, we’ll meet again!