VRIJDAG MAGDAG IN LUCERNA

In het kader van de actie ‘Vrijdag Magdag’, waarbij leerkrachten en leerlingen uit het Lucernacollege van Houthalen eens iets nieuws uitproberen en hun comfortzone verlaten, nam Mevr. Lamasanu de handschoen op. Ze probeerde in de les Frans een nieuwe tool uit, ‘PowToon’, om samen met de derdejaars een creatieve video te maken rond het thema ‘l’anniversaire’. Hun verbeeldingskracht bij het bedenken en uitwerken van een verhaal was mooi om te zien!.Wordt volgende les vervolgd. A suivre!
Collega Natasja Gaethofs had dan weer een hele eigen, maar niet minder boeiende invulling van het begrip ‘Magdag’. De ouders van de leerlingen werden niet alleen uitgenodigd om passief een les van hun kinderen bij te wonen. Ze mochten zelf actief deelnemen aan een kleine overhoring. Bleek dat ze thuis hard geblokt hadden en op de gang stonden te wachten met het papier in de hand. Zo ondervonden ze zelf nog eens wat  een beetje ”positieve stress’ voor een toets zoal inhield.