LUCERNA A LIEGE

De tweedejaars van Lucernacollege Houthalen hebben hun schoolkennis Frans nog eens duchtig afgestoft via een stadsbezoek aan Luik onder begeleiding van Mevr. Lamasanu, Mevr. Mocnik en M.Salvo. Het bewolkte weer met wat regen in de namiddag kon de pret niet drukken. De leerlingen startten nog wat verlegen aan de taalopdrachten in kleine groepjes, maat het duurde niet lang voor alles wat vlotter verliep, De beruchte 374 trappen van Bueren werden door zowat iedereen soepel beklommen en éénmaal boven volgde een reeks mooie selfies als visuele herinnering aan de sportieve prestatie. Na de pauze speelden de leerlingen verder met de taal en leerden ze ‘en passant’ veel over de Luikse cultuur en specialiteiten. De Vurige Stede had weer indruk gemaakt op een nieuwe lichting leerlingen.