SPORTDAG LUCERNA TWEEDE GRAAD

Net zoals de de natuur verwoede pogingen onderneemt om uit z’n lange winterslaap te ontwaken en aan de lente te beginnen, deed het Lucernacollege hetzelfde om de leerlingen van de tweede graad klaar te stomen voor de komende lente én zomer.

De temperatuur was de afgelopen weken niet om over naar huis te schrijven, dus ging de sportdag – voor de zekerheid – toch maar binnen door. Het zou niet minder intensief zijn, integendeel. Voor de “pechvogels” werd er meteen de pees op gelegd. Zij begonnen zonder pardon met indoorcycling. Meneer Motmans keek bij tijd en stond ook op zijn hartslagmeter om p(o)olshoogte te nemen. 45 minuten leken voorbij te kruipen in plaats van voorbij te fietsen. Toch was hiermee de toon meteen gezet!

Alle jongens en meisjes kregen een vrij stevig programma aangeboden, waarin buiten spinning ook squash, muur- en boulderklimmen en fitness/cardio aan het bod kwamen. Dat een t-shirt extra geen overbodige luxe zou zijn bleek (helaas) waar.

Wat op papier een frisse wind leek, was in realiteit een rukwind richting zomer!
Zowaar alle leerlingen overtroffen onze verwachtigen! Zelfs de begeleidende leerkrachten toonden dat ze uit het juiste bronsgroen eikenhout gesneden zijn! Als de natuur het voorbeeld van onze jongeren volgt, staan we voor een lange en warme zomer. Wij zijn er alvast klaar voor!!