LUCERNA SPORT IN KATTEVENNEN

De derdegraadsleerlingen van Lucernacollege Houthalen konden nog net een bus kapen een dag voor de beruchte bekerfinale tussen Genk en Standard. Die bracht hen naar Kattevennen Genk voor een veelzijdige sportdag. Mevr. Morelli, Mevr. Berode, M.Motmans en M.Simons leidden alles in goede banen. De leerlingen werden in 3 groepen verdeeld voor een stevige mountainbikerit, een rijles te paard en een oriëntatietocht. Wie het eerst mocht fietsen, kreeg te kampen met een fikse regenbui, een gezond modderbad en een steile Chinese muur. Maar dat kon de pret niet drukken. De initiatie paardrijden, geleid door 2 charmante amazones mét paardenstaart mocht ondermeer met de nochtans nachtzwarte merrie genaamd Goldie. Eén leerling besteeg het paard, de andere leidde het bij de hand voor een wandelstap, draf, driehoeks- en cirkelbeweging in de manege. Daarna voerden ze de paarden naar de stal, waar ze hun welverdiende haver kregen (en de leerlingen in de ontvangstzaal hun boterhammen). De oriëntatiewandeling met kaart was paarwerk. Per twee zochten de leerlingen aangeduide punten, waar ze hun kaart afstempelden. Moe maar voldaan kon iedereen aan het weekend beginnen.