FUTURE SPOTTING LUCERNA

Vermits de derde graad geen paasexamens heeft, waren de laatste twee dagen van maart voor Lucernacollege het gedroomde moment om hen voor te bereiden op de toekomst onder de noemer ‘Future Spotting’. In de filmzaal werd het bekroonde Franse docudrama ‘Entre les Murs’ van Laurent Cantet vertoond. Na een korte inleiding konden de leerlingen kennismaken met de dagelijkse praktijk in een zogenaamd ‘moeilijke’ school in Parijs. Daarnaast was er een interessant en zeer nuttig panelgesprek met enkele oud-leerlingen van Lucerna en PXL: Hatice Kocak en Derya Ay konden vanuit de eigen ervaring spreken. Ze werden daarbij professioneel begeleid door Daisy Merlo (relatiebeheerder secundair onderwijs) en Anneleen Huisman (coördinator studieloopbaanbegeleiding). Ook de gastspreekster Yousra Tahiri wist de leerlingen te boeien. Als ex-groepesleidster van Chiro Molenbeek pleitte zij voor diversiteit binnen de jeugdbeweging in plaats van een aparte groep voor allochtone moslims. Een lekkere barbecue vormde de ideale afsluiter van deze educatieve tweedaagse. En dan, hop de paasvakantie in!