LUCERNA ORIENTEERT MET UCLL

De studiekeuze voor het hoger onderwijs begint voor de leerlingen van Lucernacollege Houthalen al in het vijfde jaar secundair. Daarom namen ze onder begeleiding van Mevr. Delorge en Mevr. Topaloglu deel aan de ‘Event Orïent’ van UCLL in Hasselt. Het opzet was alvast origineel. Via ‘escape rooms’ maakten de leerlingen kennis met de verschillende domeinen: gezondheid, welzijn, technologie, lerarenopleiding en management. Per escape room kregen ze verschillende opdrachten die pasten binnen een van de domeinen. Die missies lichtten al een tipje van de sluier over wat het domein of de richting inhield. Bovendien konden ze met het juist en snel oplossen van de opdrachten ook een superprijs winnen: Pukkelpoptickets voor de hele klas. Niet alle taken lagen de leerlingen even goed, maar zo hebben ze toch al iets meer inzicht gekregen in wat de domeinen aan het hoger onderwijs inhouden. De horizon wenkt!