LUCERNA EN PXL: UITGEBROKEN!

Lucernacollege Houthalen nam voor het eerst deel aan de actie ‘PXL breekt uit’, waarbij de leerlingen in samenwerking met de hogeschool hun comfortzone van het schoolgebouw verlieten en er op uit trokken. De eerste graad warmde op, oefende met lachmeditatie, ontbeet en lunchete gezond, en wandelde al even gezond in natuurgebied Het Genaderen. De leerlingen uit de tweede graad werden in Hasselt rondgeleid langs allerlei gezondheidsinstanties. En ook voor de derde graad stond de opleiding ‘Healthcare’ centraal. In en om het voormalige rust- en verzorgingshuis ‘Zonnestraal’ was een grootschalig veldhospitaal ingericht. De leerlingen kregen uitleg over en oefenden eerste hulp, reanimatie, heelkunde, assistentie bij bevallingen en nog veel meer medische ingrepen aan de hand van de nieuwste apparatuur. Ze hielpen ook de brandweer en andere nooddiensten bij het door het raam evacueren van patIënten. Temidden van al deze levensechet simulaties werd een van onze leerlingen slachtoffer van een griepaanval. Natuurlijk kreeg ze meteen de beste medische zorgen mogelijk. Via een originele groepsfoto konden er allerlei leuke prijzen veroverd worden. De zonnestralen waren schaars, maar de geneeskundige behandelingen veelvuldig en gevarieerd. Dank aan de leidinggevenden en studenten van PXL en de andere deelnemende scholen voor deze spannende uitbraak!