LUCERNA GOES UNESCO

Het Lucernacollege van Houthalen neemt deel aan allerlei UNESCO-activiteiten. Zo trok Mevr. Lamasanu met enkele leerlingen uit het eerste jaar naar C-Mine Genk voor de interactieve voorstelling ‘Remember the Dragons’ van de Kopergietery. Het werd een mysterieuze activiteit. De volwassenen konden de kinderen volgen via een tv-scherm. Ze werden gedurende een uur ondergedompeld in een wereld van leugenachtige maar realistische verhalen in verscheidene talen. De volwassenen schreven ondertussen de namen van de kinderen op een maansteen met maanzand, die ze in een oven stopten. Een oude Chinees gaf instructies via het scherm. Een leerling las daarna het echte verhaal voor, waarna ze hun maansteen kregen. Spectaculair vonden de leerlingen het niet, wel leuk. Ze eindigden op een terrasje met zicht op de toren en in het labyrint.