PROCLAMATIE LUCERNA IN DE TELETIJDMACHINE

De zesdejaars van het Lucernacollege te Houthalen beleefden op woensdag 27 juni weer een hoogdag. Ze ontvingen hun officiêle diploma secundair onderwijs in een wervelende show rond het thema ’teletijdmachine’. Mevr. Gaethofs praatte naar goede gewoonte de avond gevat aan elkaar. Mevr. Delorge wijdde uit over de tijd: het heden, verleden en toekomst van de celebranten. M.Cicek, vader van afgestudeerde leerling Fatma, sprak zijn trots uit over wat de studenten en hun ouders bereikt hadden. Emin gaf naar Angelsaksisch voorbeeld een geslaagde ‘graduation speech’. Muzikaal zorgden de zussen Issa voor een naar de keel grijpende, soulvolle interpretatie van de klassieker ‘Stand by me’. Osman verraste iedereen met een zelfgeschreven gedicht, stijlvol voorgelezen door Kadir en van een fraaie pianotoets voorzien door Seval. Van de leerkrachten kregen de leerlingen eerst een ‘nepaward’, die hun karakter in de verf zette. Mevr. Topaloglu had samen met de leerlingen een schitterende ‘Pic Morph’- video gedraaid, waarin de kinderfoto’s van de zesdejaars naadloos versmolten in hun huidige versie. Daarnaast verplaatsten we ons visueel en virtueel naar het jaar 2028 om te zien wat er van onze alumni gekomen was. Enig exotisme kwam er van de zesdes zelf in een gezongen video van het nummer ‘Havana’ op aangepaste Lucernalyrics. Een nostalgische fotomontage met enkele van de mooiste momenten paste ook wonderwel in het thema. Professor Barabas en de film ‘Back to the Future’ loerden om het hoekje. De leerling met het hoogste studieresultaat, Rümeysa Bilim, kreeg een geschenk aangereikt door de heer Veijfeijken van de hogeschool PXL Hasselt. Het ultieme moment kwam er toen de leerlingen de diploma’s overhandigd kregen door hun klastitularissen. De camera’s en smartphones draaiden op volle toeren toen ook de karakteristieke hoedjes de lucht in vlogen. De leerkrachten werden ook niet vergeten en mochten van hun afgestudeerde leerlingen een smakelijk pakje in ontvangst nemen. Een gezellige receptie sloot de emotionele mijlpaal uit het leven van de afgestudeerde leerlingen af.