LUCERNA AVONTURIERT

De leerlingen uit de tweede graad van het Lucernacollege te Houthalen mochten al tijdens de tweede week van het schooljaar op sportdag. In het Action Park van Kiewit waagden zij zich met Mevr. Morelli en hun monitoren aan een uitgebreide reeks Herculesproeven. Hun klimkunsten lieten ze los op de 12 meter hoge klimmuur en wel volgens het ’toprope’ principe. Ze verloren gelukkig geen manschappen tijdens de 120 meter lange death ride. Voor het waterparcours bleken de reservekleren geen overbodige luxe. De moeilijke obstakels maakten het mountainbiken dan weer extra pittig. Op de BMX-piste konden ze zich in de bochten en met enkele jumps uitleven. Hier waren de helm, knie-, elleboogbescherming verplicht. In de speleobox bracht de juiste lichtinval de nodige ‘verlichting’. Boogschieten en oriëntatieloop ontbraken evenmin op het eivolle programma. De teambuildingsactiviteiten ten slotte vergden de nodige  creativiteit en samenwerking en zorgden voor een heerlijk groepsgevoel. Deze leerlingen kunnen voortaan alles aan!