LUCERNA BIJ BURTON

In het filmkader van de lessen Engels bezochten Mevr. Clerkx, M.Schillaci en M.Simons met hun vierdejaars van Lucernacollege Houthalen de unieke expo ‘The World of Tim Burton’ in C-Mine Genk. De leerlingen raakten al snel in de ban van het veelzijdige werk van de Amerikaanse all-round kunstenaar. Ze zagen en bespraken via een boeiende lesmap schetsen, tekeningen, poppen, maquettes, videoclips en kortfilms-in English of course! Het volgende hoofdstuk van hun handboek Engels draait helemaal rond de maker van ‘Batman’, ‘Alice in Wonderland’, ‘Edward Scissorhands’, ‘Corpse Bride’ en zoveel ander griezelig moois. Qua introductie kan dat alvast tellen. Enkele leerlingen hadden in de museumshop al een paar cadeautjes ontdekt en beloofden in ieder geval terug te keren.  De volgende dag in de klas toonde iedereen zich enthousiast over deze culturele hoogvlieger. Tim Burton heeft er zeker nieuwe jonge fans bij!