BACK TO THE SIXTIES MET LUCERNA

De leerlingen van 3 Humane Wetenschappen aan het Lucernacollege van Houthalen bezochten met hun leerkracht Mevr. Gözet de tentoonstelling ‘De Sixties’ in het openluchtmuseum Bokrijk. 

In functie van de lessen cultuurwetenschappen zochten ze het antwoord op de vraag: wat betekent cultuur in de omgangstaal en cultuur als sociologisch begrip? Ze leerden ook over cultuurcomponenten: gemeenschappelijke kennis, waarden en normen, symbolen en rituelen. Deze zochten ze op in de tijdsgeest van de sixties. 

De leerlingen vonden het geweldig om te zien hoe anders dagelijkse gebruiksvoorwerpen waren, hoe verschillend meubilair, posters en decoratie, auto’s, supermarkten, muziek, electronica, speelgoed,… Het was echt reizen in de tijd voor hen. Zo zagen ze ook dat cultuur erg dynamisch is (ook een leerstofonderdeel) .Er zijn namelijk grote veranderingen doorheen tijd en ruimte. 

Ze genoten net zo goed van het domein Bokrijk omdat de tentoonstellingsruimte helemaal achterin het openluchtmuseum ligt. Een stevige wandeling was dus leuk meegenomen.