GEDICHTENDAG LUCERNA


Het Lucernacollege van Houthalen, campus Quadrant, laat jaarlijks de muze los op Gedichtendag. Dit jaar stond het thema ‘vrijheid’ centraal. Een uur lang schreven de leerlingen aan een gedicht, nadat ze een inleiding gekregen hadden om hen te motiveren. Bij de vijfdes gebeurde dit met de cd ‘Nachtwerk’ van Frank Vander Linden op de achtergrond. Mevr. Loots, Mevr. Clerkx en M.Simons vormden de jury. Ze kozen uit alle jaren het mooiste gedicht. De derde leerling van elk studiejaar mag voortaan aangesproken worden met de eretitel ‘Bronzen Quadrant’ en de tweede met ‘Zilveren Quadrant’. Voor de Gouden Quadrant zat er telkens een bon Van Standaard Boekhandel bij. De winnaars werden afgeroepen en hun poëtische werkjes voorgelezen aan de microfoon.  De keuze was aartsmoeilijk, een pluim dus voor alle deelnemers!