SPROOKJESACHTIGE X-MOS OP QUADRANT

De zesdejaars van Lucernacollege campus Quadrant, beleefden een hoogdag. Voor één keer krijgen zij de sleutels van de school in handen. De leerlingen en het personeel werden ontvangen op de speelplaats door een stadsomroeper en kregen een nieuwe ‘look’. Via allerlei hindernissen bereikten ze hun klaslokalen. Na een uurtje les volgde de grote show in de eetzaal. Het thema was dit jaar ‘sprookjes’ en dat was meteen te merken aan de stemmige inrichting, beelden en belichting. Twee uitstekende presentatoren legden uit wat de leerkrachten te wachten stond. Sneeuwwitje, op schattige wijze gestalte gegeven door Mevr. Castelli, lag in een diepe slaap en kon enkel gewekt worden door het teamwerk van 2 teams kabouters (in de volksmond leerkrachten) die zeven proeven af moesten leggen om Sneeuwwitje te redden. De sprookjes en verhalen van Hans en Grietje, Pinokkio, Tarzan, De drie biggetjes, Aladdin, de kleine zeemeermin en Belle en het beest vormden daarbij de leidraad. Er werden niet alleen quizvragen beantwoord maar ook allerlei proeven afgelegd die te maken hadden met eten, bouwen, nabootsen, rijden en dansen. Na een geslaagde voorstelling gingen de lessen gewoon verder, maar niet voor de zesdejaars natuurlijk. Voor hen stonden nog een gevaarlijke paintballstrijd en een lekker Italiaans diner op het programma.