HET LUIK VAN QUADRANT

De tweedejaars van Lucernacollege campus Quadrant trokken naar goede gewoonte voor een dagje naar Luik. De twee enthousiaste monitors, een stagiaire en begeleidende leerkrachten Mevr. Lamasanu en Mevr. Loots stelden alles in het werk om onze leerlingen zo goed mogelijk te motiveren en actief te betrekken bij de verschillende activiteiten. Via allerlei ludieke opdrachten haalden de leerlingen in groepjes van drie of vier hun beste Frans naar boven  Ze hielpen elkaar waar nodig, dus aan teambuilding zeker geen gebrek. Het was mooi om te zien hoe leerlingen die het in de klas soms wat laten afweten, hun best deden om Frans te praten. Het competitiegevoel tussen de verschillende groepen zat er zeker voor iets tussen. Onder de middagpauze werd er een beetje geshopt, iets gegeten en gedronken. In de namiddag speelden de leerlingen nog meer taalspelletjes waarbij ze genoodzaakt waren de mensen aan te spreken en zo hun kennis van het Frans toe te passen.Ze leerden veel over Luik en België in het algemeen en beklommen ook de bekende 374 trappen van la Montagne de Bueren . Eenmaal boven volgde een reeks leuke selfies als herinnering aan de zware inspanning. Ondanks de regen en de kou was het een geslaagde culturele, taalvaardige en sportieve uitstap die zeker voor herhaling vatbaar is!