1ste graad

1A+

Een uitdagend lessenpakket voor cognitief sterke leerlingen. Je hebt een brede interesse en houdt van uitdagende lessen.

1 STEM

STEM staat voor ‘Science, Technology, Engineering & Mathematics’ en verwijst naar een interdisciplinaire aanpak waarin onderzoekend leren en probleemoplossend denken centraal staan. De leerling gaat vooral praktisch en onderzoekend aan de slag.

1 Klassieke Talen

Latijn richt zich tot leerlingen met een belangstelling voor taal, cultuur en literatuur. Via de studie van Latijnse woorden en grammatica verwerf je inzicht in de taalstructuren van de klassieke en moderne talen.

1 Moderne Talen en Wetenschappen

Binnen de optie Moderne Talen en Wetenschappen krijg je verdere differentiëring van het basispakket. Er worden extra uren voorzien voor Nederlands, wiskunde en natuurwetenschappen waarin je zowel kan verdiepen als remediëren. 

2A+

Een vervolg van de A+-optie uit het eerste jaar. In het tweede jaar maak je de keuze tussen STEM of Klassieke Talen.

2 STEM-wetenschappen

In de basisoptie STEM-wetenschappen onderzoek je de samenhang tussen wetenschap, techniek en de samenleving en ga je met je ideeën concreet aan de slag.

2 Klassieke Talen

De basisoptie Klassieke Talen is een vervolg van de optie Klassieke Talen uit het eerste jaar. Deze optie kan je dan ook alleen kiezen als je in het eerste jaar al Latijn hebt gevolgd.

2 Moderne Talen en Wetenschappen

De basisoptie Moderne talen en wetenschappen biedt de combinatie aan van talen en wetenschappen. Binnen de lessen verdiep je je verder in het taalsysteem en de literatuur, maar ook in wetenschappelijk onderzoek.

2 Economie en Organisatie
Als je geboeid bent door de financiële wereld en graag ICT-vaardigheden toepast in de realiteit, dan is de basisoptie Economie en organisatie iets voor jou.